25 års erfarenhet av Filterbyten – Lagerbyten – Fläktbyten – Underhåll – Service avtal – OVK – Injustering – Styr & Reglerteknik

Team Elit Klimat & Fastighetsteknik

Måndag – Fredag 07:00 – 16:00

24h BEREDSKAP

MED GARANTI HOS OSS

Är du Trygg, Tryggare, Tryggast

Ring Nu! 070 - 4242500

Gärdesvägen 10 619 73 Vagnhärad

Injustering Ventilation

Vår tjänst inom injustering av ventilation:

Med vår tjänst för injustering av ventilation strävar vi efter att säkerställa att ditt ventilationssystem fungerar optimalt och levererar bra inomhusluft samtidigt som vi minimerar energiförbrukningen. Kontakta oss idag!

Varför ska man göra en ventilation injustering?

Ett väl injusterat ventilationssystem är en viktig förutsättning för en effektiv energianvändning. I samband med installation eller ombyggnad av ett ventilationssystem ska alltid en injustering göras. Injustering och luftflöden kontrolleras sedan regelbundet i samband med de obligatoriska ventilationskontrollerna (OVK). En rätt utförd injustering minskar risken för dåligt inomhusklimat, ventilationsljud, fukt/mögel- och eventuella radonproblem.

Om vissa rum inte har tillräckligt med luft finns en uppenbar risk för att det totala luftflödet måste höjas, detta för att kompensera för de ställen där det är för lite luft. Det går då åt mer energi för att värma luften och mer energi för att driva fläktarna. Ett för högt tilluftsflöde kan dessutom ge upphov till övertryck i byggnaden, vilket i sin tur kan orsaka fukt- och mögelproblem.